Stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului?

Stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului?

Îngrijirea tenului poate fi complexă. În același timp ea poate fi și confuză, deoarece există destul de multe sugestii și produse recomandate. Acest articol este un fel de ghid pentru conturarea unui ten fără probleme, indiferent că acesta este uscat, mixt sau gras. Prin urmare, haide să stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului.

Stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului? Rezistă tentației de a-ți atinge fața.

Acesta este un pas foarte important. Dacă îți atingi fața, riști să transferi bacteriile și microbii de pe mâni pe față. Aceste bacterii și mizeria transferate prin atingere pot cauza apariției coșurilor.

Dacă trebuie neapărat să îți atingi fața, asigură-te  că te-ai spălat pe mâini înainite. Mai mult, după ce ți-ai spălat fața utilizează un prosop curat pentru a o șterge sau poți recurge și la hârtie absorbantă. În caz contrar, toți microbii din prosop vor ajunge pe față.

Stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului? Determină tipul de piele și cumpără produse adecvate de îngrijire a pielii.

Pentru a-ți îngriji tenul, trebuie să cunoști ce fel de ten ai. Cunoașterea acestui aspect te va ajuta să utilizezi produse special dedicate tenului tău. Dacă nu utilizezi produse potrivite tipului tău de ten, acestea vor fi ineficiente. Mai grav, poți agrava situația tenului tău, mai ales dacă ai un ten accneic.

Stabilim împreună rutina zilnică de îngrijirea tenului? Caracteristici ale diferitelor tipuri de piele.

Pielea normală este netedă și fermă la atingere, pori mici sau mijlocii. Nu devine prea uscată sau prea grasă și are doar cusururi ocazionale. Persoanele cu pielea normala ar trebui să-și hidrateze fața, să o păstreze curată, să folosească un tratament de zi și unul de noapte.

Dacă ai pielea uscată, aceasta se simte foarte strânsă și prezintă înflorituri în diferite zone. Pielea uscată poate fi cauzată de lipsa de hidratare sau de malnutriție. Pielea uscată poate să fie dură și uleioasă uneori. Pentru îngrijirea tenului uscat, alege o cremă intens hidratantă.

Tenul gras este ușor de identificat. Daca fața ta este vizibil strălucitoare și pur și simplu se simte ușor umedă la atingere, atunci ai tenul gras. Tenul gras vin cu pori mari, care sunt mai vizibili, și de obicei este mai predispuși la pete. Dacă ai tenul gras, ar trebui să recurgi la tratamente  exfoliate și să utilizezi o cremă ușor hidratantă.

Tenul mixt. Dacă ai tenul mixt, atunci te confrunți cu câte puține caracteristici din fiecare tip de piele. La baza nărilor va fi uscată, iar fruntea, nasul și bărbia prezintă caracteristicile unui ten gras. Restul pielii se prezintă precum pielea normală.

Dacă pielea ta reacționează la schimbările bruște de temperatură sau dacă ai unele reacții la produse cosmetice, atunci ai pielea sensibilă. Pielea sensibilă este extrem de greu de îngrijit și reacționează diferit la factorii externi. Dacă ai pielea sensibilă, folosește o cremă hidratantă, demachiant și tratament pentru pielea sensibilă.

You May Also Like