Sfaturi pentru menținerea tenului catifelat și luminos iarna

Sfaturi pentru menținerea tenului catifelat și luminos iarna

Gerul nu este benefic pentru ten. Vremea rece vine cu un discomfort termic și cu un aer uscat care duce la deshidratarea tenului. Fără o îngrijire zilnică, pielea se va usca și va căpăta un aspec neplăcut, mai ales că vântul acționează și el în mod negativ. Dușurile și băile fierbinți, ajută foarte mult tenul, dar nu este suficient.

Umiditatea suplimentară ajută, dar trebuie să faci mai mult pentru a contracara aceste efecte, și pentru a ajuta pielea să arate tinâră și netedă. Pentru a reduce uscarea, roșeața, mâncărimea și pentru a-ți păstra pielea mai sănătoasă și confortabilă în acest sezon, încercă aceste sfaturi.

Spală tenul cu apă călduță, dar nu fierbinte

Dușuri cu apă caldă și băile fierbinți fac adevăărate minuni iarna, dar nu putem să recurgem la ele în permanență. Prin urmare, atunci când îți speli fața utilizează apă călduță și folosește cât mai multe uleiuri și creme de piele.

Hidratează-ți pieliea imediat ce ai ieșit de la duș

După ce ai ieșit de la duș  sau ți-ai spălat fața utilizează o cremă hidratantă. În acest mod tenul tău beneficiază de o hidratare adecvată de durată. O cremă hidratantă reține pentru mai mult apa în piele și face ca tenul tău să fie mai luminos. Este foarte important să alegi o cremă care are o formulă  ingrediente naturale, hrănitoare.

Utilizează creme cu ingrediente naturale

Cele mai multe creme hidratante, care sunt pe bază de petrol nu fac decât să usuce pielea. O idee bună este să utilizezi o cremă pe bază de uleiuri sau o cremă pe bază de apă. Poți utiliza uleiurile naturale de hidratare, deoarece acestea sunt realizate cu ingrediente hidratante naturale, cum ar fi lavanda, mușețelul, jojoba și multe altele care ajută la calmarea pielii uscate și a mâncărimilor.

Voi ce trucuri utilizați pentru a vă menține pielea hidratată în timpul iernii?

You May Also Like