Îngrijirea pielii tenului iarna – hidratare și tratare

Îngrijirea pielii tenului iarna – hidratare și tratare. Vântul și frigul usucă tenul.

Anotimpul rece impune o serie de schimbări, tocmai de aceea este important modul în care  are loc îngrijirea pielii tenului iarna. Aceste schimbări se manifestă și în raport cu starea tenului. Pe măsură ce temperaturile scad, vântul devine puternic, pielea tenului și a mâinilor duce o luptă pentru a se menține sănătoasă. În anotimpul rece, aerul este uscat și deshidratează pielea. De cele mai multe ori, dezhidratarea duce la mâncărime sau la apariția unor eczeme, la psoriazis sau la uscarea severă a pielii.

Dacă pielea nu este hidratată aceasta tinde să aibă mici fisuri, care cauzează o pierdere a epidermei pielii. Orice traumatism la nivelul pielii, cum ar fi fisurarea, provoacă un răspuns inflamator, ceea ce poate face pielea mai sensibilă la factorii externi și la și eczeme.

Îngrijirea pielii tenului iarna – hidratare și tratare. Realizați dușuri cu apă călduță

Pentru a preveni acest lucru, este indicat să vă faceți duș cu apă călduță, nu fierbinte; utilizați săpunuri mai puțin agresive; consumați multe lichide; aplicați crème hidratante pe ten, când fața este ușor umedă.

Băile terapeutice, cum ar fi baile în sare de mare, îi pot ajuta pe unii pacienți, dar acestea au efecte în timp și este important ca pielea să fie foarte hidratată după aceea.

Îngrijirea pielii tenului iarna – hidratare și tratare. Utilizare umidificatoarelor

Așa cum am mai spus, hidratatea este extrem de importantă, însă aceasta trebuie făcută imediat după baie. Pentru pacienții cu pielea deshidratată sunt recomandate umidificatoarele. Acestea pot umidifica în procent de 30 și până la 50% aerul dintr-o încăpere. Dacă utilizezi acest aparat este important să aierisești foarte bine încăperea ce urmează a fi umidificată.

Îngrijirea pielii tenului iarna – hidratare și tratare. Păstrarea stării de sănătate

Răcelile contribuie și ele la deshidratarea tenului. În astfel de situații, cei care se confruntă cu deshidratarea tenului, ar trebui să își imunizeze organismul prin intermediul consumului de alimente bogate în vitaminele A, E și C. Poți recurge la măști naturale, pregătite din fructe și legume. Îți poți prepara o mască din gel de Aloe Vera  sau poți apela la tratamentele saloanelor de înfrumusețare.

De asemenea, pentru un ten sănătos și hidratat, sportul este extrem de util. Poți face fitness sau yoga. Plimbările de cel puțin 30 de minute sunt și ele benefice.

You May Also Like