Vitaminele care contribuie la creșterea firului de păr

Vitaminele care contribuie la creșterea firului de păr

Toate femeile se confruntă cu pierderea părului, mai ales de la o anumită vârstă. Pentru a contracara acest proces de pierdere a părului, tratamentele cu vitamine și minerale pot fi considerate adevărate minuni. Dar care sunt cele mai potrivite vitamine pentru creșterea părului și de ce sunt ele așa de eficiente?

Care sunt cele mai bune vitamine pentru îngrijirea părului?

Vitamina C, vitamina B, biotina (vitamina B7 sau vitamina H) și niacina (vitamina B3), s-au dovedit a fi vitamine esențiale pentru creșterea părului. Pentru a menține un par strălucitor și sănătos, trebuie să îi oferim nutrienții de care are nevoie parul. Mai mult, trebuie să avem o dietă echilibrată.

O femeie pierde, între 100-150 de fire de păr pe zi. Ce este de făcut?

Inevitabil, pe măsură ce îmbătrânesc, cele mai multe femei vor suferi de pierderea părului în exces sau de subțierea părului. De fapt, o femeie pierde între 100 si 150 de fire de par pe zi. Desigur, nimeni nu își dorește să rămână fără păr sau să aibă un păr rar. Firul de păr mai gros este mai atractiv.

Deci ce este de făcut? Putem lua vitamine și suplimente minerale și pentru a preveni pierderea părului. Cele mai eficiente sunt vitamina C, biotina, niacina, fierul și zincul. În cazul în care organismul tău nu preia suficiente substanțe nutritive din ceea ce mănânci, trebuie să te orientezi spre suplimente alimentare. Suplimentele nu sunt doar pentru persoanele cu deficiențe de vitamine. Puțini oameni absorb cantitatea ideala de nutrienți din alimentele pe care le consumă în mod cotidian. Prin urmare, suplimentele pentru creșterea părului, a foliculilor de păr sunt soluția. 

Cum ajută biotina la creșterea firului de păr?

Biotina, uneori numită Vitamina B7 (sau uneori vitamina H) este produsă în mod natural de organismul uman. Aceasta poate fi  găsită în produse alimentare, cum ar fi legumele cu frunze de culoare verde închis, nuci și gălbenușuri de ou.

Deficitul de biotină poate duce la pierderea părului. Biotina contribuie la creșterea părului prin reînnoirea foliculilor de par care sunt deja în creștere. Suplimentele de biotina din dieta ta pot contribui la îngroșarea firului de păr.

Tu cum ai grijă de parul tău? Daca știi câteva secrete, nu ezita sa le împărtășești cu noi in secțiunea de comentarii.

You May Also Like

[instagram-feed]