Uimitoarele proprietăți ale scorțișoarei pentru frumusețea ta

Uimitoarele proprietăți ale scorțișoarei pentru frumusețea ta.

Scorțișoara este un condiment aromat cu beneficii medicinale și terapeutice. Este originar din Sri Lanka, o insulă din Asia de Sud. În cele mai vechi timpuri, scorțișoara a fost apreciată pentru proprietățile sale uimitoare. În medicina chineză, scorțișoara era utilizată pentru a trata o multitudine de boli, inclusiv tulburări interne, cum ar fi stomac deranjat, diaree, boli respiratorii, probleme menstruale etc.

Acesta a fost, de asemenea, folosită pentru a vindeca rănile și pentru a  înfrumuseța pielea. Scorțișoara are efect antiseptic, anti-îmbătrânire, anti-fungice și proprietăți antibacteriene.

Uimitoarele proprietăți ale scorțișoarei pentru frumusețea ta. Scorțișoara vindecă acneea.

Se știe că microbii cauzează aparița coșurilor. Pentru a minimiza efectele microbilor asupra pielii, trebuie să recurgem la ingrediente antibacteriene. Scorțișoara are efecte antibacteriene. Acest lucru este relevant pentru cei care preferă remedii naturiste. Pentru a trata acneea, poți recurge la o mască pe bază de tărâțe, miere și scorțișoară. Se amestecă toate aceste ingrediente, până ce se obține un amestec omogen și se aplică pe față. Lasă masca să acționeze 10-15 minute și îndepărtează-o cu apă călduță.

Uimitoarele proprietăți ale scorțișoarei pentru frumusețea ta. Utilizează scorțișoara pe post de exfoliant.

Textura ușoară a scorțișoarei poate servi ca un exfoliant natural. Se amestecă un vârf de cuțit de scorțișoară cu alte ingrediente, cum ar fi miere / iaurt și se aplică pe față. Poți înlocui măștile exfoliante cu o mască pe bază de scorțișoară. Această mască are rolul de a îndepărta celulele moarte și de a îndepărta murdăria.

Pentru a prepara o mscă pe bază de scorțișoară, se combină un vârf de cuțit (sau 1/2 linguriță) de scorțișoară pudră cu 2 lingurițe de iaurt simplu. Se masează ușor tenul și se clătește cu apă rece imediat ce simți furnicături pe față.

Scorțișoara stimulează regenerarea celulelor și îmbunătățește circulația sângelui, alimentând pielea cu sânge bogat în nutrienți. Masca pe bază de scorțișoară va accelera procesul de vindecare a petelor și cicatricelor.

Cum pregătești această mască? Amestecă un vârf de cuțit de scorțișoară pudră cu 1 linguriță de miere. Aplică masca pe toată fața și păstrează-o o timp de 15 minute.  Clătește fața cu apă rece și așteaptă se se usuce.

Uimitoarele proprietăți ale scorțișoarei pentru frumusețea ta. Scapă de celulită cu scorțișoară.

80 la dintre femei se confruntă cu celulită, fie că este vorba de pe brațe, picioare, coapse și fund, celulita este foarte inestetică. Dermatologii recunosc scorțișoara ca fiind un ingredient care purifică organismul și netezește pielea. Pentru a scăpa de celulită, amestecă o picătură sau două de ulei esențial cu 2 linguri de scorțișoară și  2 linguri de ulei de nucă de cocos. Utilizează acest preparat pentru a-ți masa corpul timp de 10-15 minute. Pentru rezultate vizibile repetă săptămânal procedura.

Tu în ce scopuri mai utilizezi scorțișoara?

You May Also Like

[instagram-feed]