Măștile naturale pentru față remedii minune contra acneei

 Măștile naturale pentru față remedii minune contra acneei

Măștile de față sunt excelente remedii naturale pentru a scăpa de acnee și pentru eliminarea cicatricilor cauzate de aceasta. Aceste rețete includ o varietate de ingrediente care ajută la hrănirea pielii și elimină problemele legate de acnee.

Mierea de albine, care este folosită în cele mai multe măști, hidratează pielea, o menține moale, prin păstrarea umidității și ajută la reînnoirea celulelor pielii. Mai mult, este extrem de benefică pentru tenul predispus la acnee, din cauza proprietăților sale antiseptice si antibacteriene. Natura sa anti-inflamatoare, de asemenea, ajută la reducerea roșeții si inflamatiei cauzate de acnee și coșuri. Cel mai bine este să utilizați miere naturală, neprelucrată, decât miere organică prelucrată, deoarece aceasta din urmă poate irita pielea.

Ingrediente minune pentru prepararea măștilor naturale pentru vindecarea acneei

Ingrediente cum ar fi scorțișoară, oțetul de mere, ceaiul verde, turmericul și laptele sunt, de asemenea, utile în reducerea acneei și cicatricilor provocate de aceasta. Ca și mierea, scorțișoara are proprietăți antimicrobiene și anti-inflamatorii. Acizii alfa hidroxil din oțetul de mere ajută la desfundarea porilor pielii și dizolvarea celulelor moarte ale pielii. Mai mult decât atât, oțetul de cidru de mere tratează petele, restabilește pH-ul natural al pielii și minimizează aspectul porilor.

Turmericul este bun pentru tratarea problemelor pielii, datorită proprietăților sale antibacteriene, anti-inflamatorii și antioxidante. De asemenea, ajută la decolorarea petelor și a cicatricilor cauzate de acnee. Laptele crud conține acid lactic, care funcționează ca un exfoliant delicat și oferă beneficii anti-îmbătrânire.

Și pentru că ți-am vorbit de minunile pe care le face mierea de albine, mai jos găsești rețeta unei măști împotriva acneei. Înainte de a o aplica, asigură-te că elimini tot machiajul și speli fața cu atenție. Curățarea feței ajută la desfundarea porilor și permite măștii să pătrundă adânc în piele.

Mască împotriva acneei cu scorțișoară și miere

Lucruri de care veți avea nevoie pentru prepararea măștii naturale: miere și scorțișoară pudră, o linguriță, un bol.

Puneți o linguriță de scorțișoară pudră într-un castron. Se adaugă două lingurițe de miere. Se amestecă ingredientele până când amestecul este omogen. În cazul în care amestecul este prea gros, se adaugă mai multă miere. Cu ajutorul degetelor, se întinde pe față (de preferință, când fața este umedă). Masca trebuie lăsată 10 până la 15 minute să acționeze, apoi se clătește cu apă călduță. După aceasta aplică o loțiune tonică.

Dacă nu ai loțiune tonică, utilizează lămâie sau un amestec format dintr-o parte oțet de mere și două părți de apă distilată. Ai posibilitatea să utilizezi această mască de față aproape zilnic.

You May Also Like

[instagram-feed]