Cum facem părul să crească mai repede?

Cum facem părul să crească mai repede?

Este vremea să vorbim despre păr. Mai exact, despre creșterea părului. În ceea ce privește creșterea părului, este bine de știut că nu există reguli bătute în cuie, cu ajutorul cărora să ajutăm părul să crească mai repede.

În medie, părul crește aproximativ un centimetru pe lună. Starea generală de sănătate, bunăstarea și factorii genetici influențează creșterea părului. Poți încuraja creșterea sănătoasă a părului printr-o dietă bună și o îngrijire adecvată a părului. Anumite plante pot ajuta părul să crească mai repede, de asemenea.

O dietă sănătoasă te ajută în procesul de creștere a părului

A avea o dietă bogată în proteine, vitamine și minerale vitale este o condiție esențială pentru creșterea unui păr sănătos. Optează pentru alimente bogate în vitaminele A, B, C, și E, fier, zinc, cupru, magneziu și seleniu. Complexul vitaminei B, în special, este extrem de important pentru a face părul să crească mai repede.

În acest sens, este bine să incluzi în dieta ta o varietate de alimente ajutătoare, cum ar fi laptele, brânza, iaurtul, carnea de pui, ouăle, cerealele integrale, somonul, spanacul, broccoli, ardeiul gras, varza, pătrunjelul, avocado, pâinea integrală și ovăzul. Acestea hrănesc scalpul și părul.  În plus, poți bea sucuri de fructe și legume proaspete, cum ar fi portocale, morcov și sfeclă.

Peștele, semințele de in, nucile, fasolea, sucul de fructe, uleiul de măsline, precum și alte alimente bogate în acizi grași omega-3 sunt și ele bune pentru creșterea părului deoarece aproximativ 3% din strucutra părului este alcătuită din acizi grași omega-3. Evită deficiențele nutriționale, deoarece acestea tind să afecteze părul. De exemplu, deficiențele de zinc și vitamina E duc la subțierea și căderea părului, precum și la pierderea lui.

Masați scalpul

Masajul capilar crește fluxul sângelui la nivelul scalpului, care la rândul său, stimulează foliculii de păr. Masează părul o dată pe săptămână, cu un tratament cu ulei cald sau mască de păr. Aplică uleiul (de preferință cald) sau balsamul pe păr. Masează ușor cu degetele pe scalp printr-o mișcare circulară, timp de trei până la cinci minute. Se clătește uleiul sau balsamul de păr.

Hrănește părul cu Aloe Vera

Aloe Vera contribuie la creșterea părului și previne căderea acestuia.  De asemenea, reduce mătreața și ajută la restabilirea luciului natural al părului. Aplică gelul de Aloe Vera proaspăt amestecat cu un pic de suc de lămâie și lăsă-l să acționeze 20 de minute.

Șamponează părul. Fă acest lucru o dată pe săptămână sau o dată la două săptămâni. Poți combina, de asemenea, gelul de Aloe Vera cu cantități egale de lapte de nucă de cocos și ulei de germeni de grâu. Dacă nu dorești să te ocupi acasă de astfel de tratamente de păr, programează-te aici și te ajută specialiștii Tu Estilo. 🙂

You May Also Like

[instagram-feed]